FIT.nl

Zonder t-shirt trainen: kan dat?

Je hebt het vast wel eens gezien: mannen die zonder shirt trainen in de sportschool.

Vind jij dit kunnen? :slight_smile:

Stoor jij je er aan, of vind je dit helemaal prima.

Ik merk zelf dat ik het thuis in NL in de sportschool dit niet zo snel zou doen. Ik vind het toch aanstootgevend. Maar nu ik in het buitenland ben en train in een calisthenics/gymnastics gym, doe ik dat wel. Aangezien bijna iedereen zonder shirt traint. In verband met de hitte en omdat het niet afgekeurd wordt.

Wel grappig! Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

Het ligt er denk ik een beetje aan waarom er zonder shirt getraind wordt. Is dat om was te besparen? Om indruk te maken? Of gaat het daadwerkelijk beter zonder shirt?

Ik vind het persoonlijk niet zo classy. Net als boodschappen doen in je zwembroek als het 30 graden is…

2 likes

Vind het een beetje ijdel overkomen op een of andere manier, maar als het 3000 graden is heeft het een reden :wink: Zal vast ook vrijer aanvoelen. En bij gebruik van machines is t niet zo fris.

Ik heb er niet zoveel problemen mee, ik vind het mooi als een man gespierd is, en ik mag er ook graag naar kijken. Toen ik nog naar de sportschool ging, was het bij ons niet toegestaan.

In de buitenlucht bij 30 graden doe ik het wel maar binnen heb ik eigenlijk altijd een shirt aan.

Heb het in Nederland nooit gezien dat iemand binnen in de sportschool zonder shirt sport.
je zie het weleens als je een Youtube filmpje bekijkt, en vraag mij altijd af waarom? zie er niet echt het voordeel van in. En wat Loes zegt het is onhygiënisch, hetzelfde geld voor het niet gebruiken van een handdoek op een machine.

1 like

Binnen absoluut met kleding en een handdoek. Is ook een voorschrift bij mijn sportschool.

Ik ruim vaak het strand op na het avond eten.
Even lekker over het strand rennen en lekker bewegen. Bij 30 graden of hoger dan echt wel zonder shirt.

2 likes

Toffe positie @wouterduijndam :tada:

Je core is mooi recht!

Thanx!! Ik train nu zeker al meer dan een jaar om vanuit deze positie mijzelf op te drukken.

1 like

Als je thuis traint vind ik het prima😁.
En anders toch liever een tshirt aan, of het moet al zoals @j.vandermark zegt in het warme buitenland zijn. En het is toegestaan dan vind ik het anders.

1 like

Ik doe CrossFit 3 keer per week.
Ik sport af en toe zonder T-shirt. Omdat soms mijn shirt tussen mijn roei apparaat komt te zitten en dat roeit niet prettig. Soms als erg warm is doe ik dat ook. Om af te koelen

Ik kan me er best aan storen.

Bij de ene man heb je namelijk veel beharing (zoals bij mij) en ik kan mij voorstellen dat mede sporters geen zin hebben om naar mijn behaarde torso te kijken wanneer ik een squat maak.
Bij de dames is het voor het aanzicht sexy, al zou het bij een PT te veel afleiden als de dame een strakke legging aan heeft en daarbij een sport-bh. Liever een wijde shirt.

Ik vind over het algemeen dat iedereen lekker moet doen waar die zelf zin heeft. Vanuit hygiënisch oogpunt vind ik het wel prettiger als iemand iets van kleding aan heeft (ook mensen met kleding laten overigens een plas zweet achter zonder achterom te kijken). Tijdens het thaiboxen moest ik een keer clinchen met een gozer zonder shirt, dit was wel soort van goor met een contactsport.

Ik ben zelf een keer aangesproken over mijn kleding haha. Op dat moment vond ik dat erg gênant. Met 30 graden had ik een croptop aan met een soort cycling short. De boodschap van de sportschool eigenaar was dat dit niet bij het imago paste van zijn sportschool, ondanks hij wel vond dat ik er goed uit zag (???). Ondertussen liepen er wel meiden rond die mee hebben gedaan aan programma’s als Ex on the Beach, wat blijkbaar wel lekker is voor je imago.

Opgegeven moment waren er een aantal andere meiden die dit ook gingen dragen. Die werden overigens niet aangesproken. Toen dacht ik: Prima, maar dan ga ik ook dragen waar ik mij prettig en mooi in voel. Heb het gewoon weer aan gedaan en hem nooit meer gehoord. Nu is het redelijk normaal. Denk dat dit voor de heren het zelfde is met een tshirt. Het is maar net wat de cultuur is in je sportschool/land en dit kan door de invloed van social media etc. veranderen.

1 like