FIT.nl

Zoek jij op vakantie de gym op?

De vakantie komt er weer aan over 2 tot 3 maanden.

Ben benieuwd of jullie dan de gym opzoeken?

Ik vind het heerlijk om in een ander land te sporten, en nieuwe mensen daar te leren kennen. Andere cultuur, trainingsmethoden en omgeving. Soms ook wel een uitdaging met de hitte trouwens :fire:

2 likes

Meestal wel, maar minder vaak dan thuis. De hotel gyms zijn echter meestal nogal klein, en het is daardoor een beetje improviseren.

1 like

Jazeker! Gelukkig overnacht ik in een hotel waar ook een uitgebreid fitness resort aanwezig is! Ik hoop wel gewoon mijn vaste trainingsschema aan te houden (3 keer krachttraining en 2 keer cardio in de week)!

1 like

Dat ligt eraan hoelang ik weg ga, maar meestal niet. Lekker andere dingen doen :slight_smile:

1 like

Ja zeker! Ik ga gewoon lekker doortrainen.

Ik neem een TRX en weerstandsbanden mee, maar naar de gym ga ik tijdens 3 wkn Platja d’Aro niet.
CF is er volgens mij nog niet uitgevonden en een goede (betaalbare) gym heb ik nog niet gevonden.
Daarnaast is vakantie er voor de quality time met mn gezin.

1 like

Ik vind het ook heerlijk om te sporten tijdens vakantie en heb eigenlijk nog nooit een gym bezocht.
Ik loop veel hard en gebruik de elementen op straat zoals dit fietsenrek.
Wat ik ook veel doe is na het eten al hardlopend het strand opruimen. Zo vang je twee vliegen in één klap.

3 likes

Ik heb onlangs van gymnastiek ringen gekocht en die wil ik meenemen op vakantie. Er zal vast wel ergens een schommel of iets zijn waar ik 's ochtends met behulp van ringen even wat pull ups, dips etc. kan doen. Ik verlaag de intensiteit van m’n workouts wel en focus meer op wat skill werk. Wandelen en zwemmen vult de intensiteit wel aan. :smiley:

Ik denk dat het ook prima is om eens per 6-8 weken even een weekje weinig, low-intensity tot niet te trainen. Ik zelf heb dat afgelopen weken geprobeerd, omdat ik vrij intensief train. Na zo’n week kwam ik elke keer een stuk sterker terug. Ik kon bijvoorbeeld 2 extra muscle ups in m’n sets na zo’n week rust.

1 like

Wat tof! Ja ik merk het ook als ik een paar dagen rust neem, dan kom ik super sterk sterk terug. Een paar weken is mij wel te veel trouwens. Dan verlies ik kracht op de bench en squat.

Die ringen zijn echt leuk en portable hé. Ring dips zijn ook lekker zwaar en tof.

1 like

Ja, deze ringen gaan mijn beste aankoop van 2019 zijn denk ik. Dips op de ringen zijn super zwaar inderdaad. Op parallel bar kan ik makkelijk paar setjes van ong. 20 dips, maar bij de ringen blijf ik nu maar op 5 steken. Maar, goed ik heb nog maar twee keer getraind met ringen, dus dat komt allemaal wel goed :smiley:

2 likes

Nog 3 weken en dan vertrek ik naar de camping, met weerstandsbanden en TRX.
suggesties voor oefeningen zijn welkom :+1:

2 likes