FIT.nl

“welke handvatten mensen nodig hebben om te kunnen werken aan een gezondere leefstijl”


#1

Hallo,

Wij zijn Joey ophof en Maarten Relker, wij zijn 2e jaars sportkunde studenten.
Vanuit ons opleidingsprofiel Sportkunde hebben wij de opdracht gekregen concreet met maatschappelijke problemen bezig te gaan en hier oplossingen voor te bedenken.
Onze gekozen doelgroep is Sport en Gezondheid. Het vraagstelling die wij hebben gekozen luidt “welke handvatten mensen nodig hebben om te kunnen werken aan een gezondere leefstijl” .
Met deze vraag willen wij graag een antwoord vinden op het stijgende percentage van overgewicht en obesitas in Nederland. We hopen dat u ons kunt helpen met het inventariseren welke handvatten dit kunnen zijn. Er is in ons inzien heel veel informatie beschikbaar over dit onderwerp, alleen zien veel mensen door de grote hoop van informatie geen juiste aanpak. Daarom willen wij inventariseren wat mensen nou graag willen zien in een online platform.

Wij hopen dat jullie ons hier verder mee kunnen helpen!


#2

Welkom op het forum. Interessant onderwerp. Wat zijn jullie eigen ideeën?


#3

Ons eigen idee was om een forum net als dit te creeren maar dan specefiek alleen als databank te laten fungeren. Hierbij was het ook het idee om de informatie te laten checken en certificeren door bedrijfen en proffesionals uit de sector. En hiermee willen we bedrijfen, trainers/coaches en artsen/fysiologen/diëtisten koppelen aan het forum zodat hulpzoekende mensen direct terecht kunnen bij proffesionals met hun vragen.
Het mooiste is uiteraard als we dit mogelijkmaken doormiddel van sponsoring.
Een gratis advies sluit bij aan ons motto dat goed en professioneel advies voor iedereen is en dus ook voor de mensen die geen grote portemonnee hebben om een proffesional in te huren.

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar wat jullie ideën zijn!


#4

Leuke uitdaging!

Let wel op: het budget van de gemiddelde klant is erg laag. Daar kun je heel lastig een nieuwe business op bouwen.

Het wordt interessanter denk ik als je met verzekeraars gaat samenwerken.


#5

het doel hoeft is niet perse een ‘buisiness’ op te zetten maar om een service te bieden aan mensen, dit hoeft niet winstgevend te zijn. De ultieme uitwerking is namelijk dat we sponsors als een verzekering of supplementen vinden zodat we daarmee gratis of voor laag budget tips en advies van professionals kunnen aanbieden.