FIT.nl

Voorstelronde van Willeke


#1

Hoi ik ben Willeke, 41 jaar en sport ongeveer 3x per week in de sportschool. Ik deed altijd krachttraining maar had zin om af te wisselen dus nu doe ik groepslessen. Maar liever wil ik een combi. Ik heb alleen nog geen tijd gehad om uit te zoeken wat voor mij het beste werkt. En afwisseling vind ik erg belangrijk.

Iets meer dan 2 jaar geleden ben ik aan mijn schouder geopereerd en heb daarvoor een jaar gerevalideert. Maart 2018 was ik klaar met revalideren bij de fysio en daarna ben ik verder gaan revalideren in de sportschool. Dit heeft me nog een extra half jaar gekost. Nu heb ik het idee er ‘helemaal te zijn’ met mijn schouder. En kan ik ook misschien eens body pump doen. Het jammer van dit allemaal is dat ik 15 kilo ben aangekomen in die tijd. Ik krijg ze er nauwelijks vanaf. Ik hoop dat me dat nu wel gaat lukken.
Mijn kraakbeen was bijna volledig afgescheurd na een fitness ongevalletje.

Groeten,
Willeke


#2

Hoi Willeke,

Fijn dat je schouderblessure weer over is! Goed dat je zo aan je gezondheid werkt. Wat ik je vooral zou adviseren is om je niet te veel te focussen op het streven naar een voorgesteld streefgewicht, maar vooral naar een bepaalde leefstijl (gedrag) dat je vol kunt houden.

In het volgende artikel wordt hier dieper op ingegaan: https://www.fit.nl/mindset/doelen-stellen-tips

Richt je dus vooral op het stapsgewijs veranderen van je leefstijl.

Kan je hier wat mee? En waar zou jij je op willen richten?


#3

Denk dat je pees of labrum bedoelde wat afgescheurd was? Rustig aan beginnen, mooit dat het zo goed gaat en de operatie geholpen heeft!