FIT.nl

Voorstelronde van Remco

Hallo, mijn naam is Remco, ben 40 jaar, vader van twee jonge kinderen en ik heb een full time baan.
Door een medische ingreep ben ik ca. 15 kg afgevallen, is mijn spijsvertering veranderd. En slik ik enzymen om deze te ondersteunen. Het is voor mij erg het lastig om weer op gewicht te komen. Door veel sporten/training en ondersteuning vanuit de Fit.nl community wil dit op een goede manier bereiken.

1 like

Welkom Remco! Wat een heftige ingreep. Heb je ook tips gekregen van een diƫtiste?

Zeker, de diƫtiste helpt mij op weg om op een verantwoorde manier toch de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen ter bevordering van mijn herstel. Daarnaast hebben zij ook verschillende testen gedaan waardoor de opbouw van mijn lichaam gemonitord kan worden. Metingen van bijvoorbeeld spierkracht, massa en eiwit behoefte. Dit in combinatie met training moet uiteindelijk het gewenste resultaat opleveren.

2 likes

Goed dat je zo aan de slag gaat. Houd je ons op de hoogte?

Interessant! Welke tips geeft ze je mee?

Misschien leuk om te vermelden zodat andere leden hier ook van kunnen leren :slight_smile:

De tips die ze meegeeft gaat met name om gebalanceerde voeding. Op basis van mijn eetpatroon (hoeveelheden, aantal maaltijden en tussendoortjes houd ik bij) raadt zij aan om bijvoorbeeld meer vezels en eiwitten te eten. Zeker ook vetten in de vorm van noten, zuivel en avocado zijn van belang om mijn calorie inname te verhogen. Ik begin nu langzaamaan wat in gewicht toe te nemen en weeg nu 70 kg (lengte 1,78). Maar er mag jog wel wat bij.

2 likes

Hoe gaat het nu? :slight_smile: Ben je aangekomen?

Hi Jeroen,

Bedankt voor je interesse! Ik ben iets aangekomen en schommel een beetje tussen de 70/72, het blijft lastig om voldoende (lees een +) aan calorieƫn binnen te krijgen voor groei icm mijn stofwisseling/spijsvertering. Ik ga binnenkort toch nog maar een bij de diƫtiste langs. Wellicht dat ik een tekort heb aan essentiƫle vitaminen.

Mijn training heb ik wel wat aangepast. Ik zwem nu 1 x per week, en pak met het rondje hardlopen een training eigen lichaamsgewicht (o.a. push-ups, dips, pull ups, squats en hopelijk binnenkort mijn eerste muscle up) in het park mee. Deze training wil ik min 2x per week doen, indien het weer het toelaat buiten en anders in de sportschool (zonder lopen, want op de loopband vind ik het dodelijk saai)

Ik wil nog wel wat in massa aankomen, maar voor mij is nu het voornaamste dat ik mijzelf goed, fit en sterker voel. Mocht je nog tips hebben, ik hoor het graag.

1 like

Yes, vooral krachttraining en eiwitrijk eten + licht boven je energiebehoefte gaan zitten. Maar dat doe je al wel denk ik? Tel je al wel je calorieƫn?

Misschien eens bewust extra eetmomenten inplannen? :slight_smile:

Ik heb een tijdje mijn calorie inname bijgehouden. Dat was iedere dag een kleine+.
Ik denk idd dat ik het beter kan sturen door vaste (extra) eetmomenten in te plannen.

2 likes

Yes en maak het zo concreet mogelijk voor jezelf! Dat helpt. Wat ga je meer eten en wanneer?

1 like