FIT.nl

Val je niet af? Waarschijnlijk eet je meer dan je denkt

Je doet al weken je best, je eet slechts 1200 kilocalorieën per dag en je beweegt regelmatig. Maar toch val je helemaal niet af. Hoe kan dit nou? Je begint steeds meer aan jezelf te twijfelen en je denkt steeds vaker: ‘zie je wel, ik heb gewoon aanleg om dik te zijn’.

Niet getreurd! Waarschijnlijk heb je geen trage stofwisseling, maar eet je toch onbewust meer dan je denkt. Hoe dit precies zit lees je in dit artikel:

1 like

@j.vandermark Ik benieuwd wat mensen van dit soort artikelen vinden? net zoals omgaan met cravings, honger doelen stellen etc.

Uit onderzoek wat wij hebben gedaan onder duizend mensen blijkt namelijk dat dit de grootste pijnpunten zijn :slight_smile:

En dit soort zaken vinden mensen heel lastig om toe te geven! Niemand vind het leuk om toe te geven dat men teveel eet en daardoor aankomt. Men schuift het liever af op stress en andere factoren. Stress kan meehelpen in het proces maar voeding is nog altijd nr.1

1 like

@Theglobalmotivator Interessant punt. Dat zou zeker eraan kunnen bijdragen. Er zijn ook aanwijzigen voor dat stress kan er voor zorgen dat je meer vet op je middel opslaat.

Ik vond dit artikel ook interessant: https://decorrespondent.nl/511/waarom-arme-mensen-domme-dingen-doen/46739014091-9caf4e3a

Over dat armoede ervoor kan zorgen dat je onhandige beslissingen maakt.

1 like

In dat artikel herken ik me wel. Toen wij het zelf erg krap hadden haalden we vaak fastfood: goedkoop en lekker… daarna kwamen de kg’s vanzelf. Op een gegeven moment zijn we meer rijst gaan koken met ander vlees. Net zo goedkoop, wel een stuk gezonder. Dat hebben we volgehouden tot het steeds financieel beter ging. We hebben flinke keuzes moeten maken. Nu hebben we het een stuk beter en maken we nog gezondere keuzes. Een papatje voor 4 is goedkoper dan een dag boodschappen. Eigenlijk tegek voor woorden.

1 like