FIT.nl

Hoe komt het dat mijn gewicht zo schommelt?

Herken je dit? Je bent fanatiek bezig om die kilo’s af te vallen. Je let op wat je eet, je beweegt meer en je houdt je gewicht nauwlettend in de gaten. 's Ochtends sta je op de weegschaal en ben je ineens 2 kilo aangekomen. Hoe kan dit? In dit nieuwe artikel zet @Neekesmit1992 de belangrijkste redenen op een rijtje.

2 likes

Iets ander onderwerp, maar wel een interessante aanvulling. De onderzoeker in deze video http://sggroningen.nl/nl/evenement/sporten-maakt-lui legt uit dat het lichaam haar lichaamstemperatuur iets omhoog schroeft als je iets meer eet dan normaal. Het tegenovergesteld geldt voor als je gaat afvallen. Dit is een verklaring waarom je niet gelijk afvalt of aankomt als je iets te veel of te weinig eet.

1 like

In het verlengde hiervan: Stephanie Buttermore maakte een tijdje geleden een video waarin ze uiteen zette hoeveel kcal je extra verbrandt voor elke 100kcal die je boven maintenance eet. Erg interessant! Ze neemt daarin o.a. het thermic effect of food, waar jij volgens mij ook naar refereert Erik, mee. https://youtu.be/SeDvYExqhOI vanaf 9:13.

3 likes

Nice, ga ik even bekijken! (tijdje later)

Ah, week of 70 maar :joy: is een wat oudere video inmiddels: https://youtu.be/SeDvYExqhOI
Vanaf 5+ minuten ergens geloof ik:)

1 like

Dat zou dan verklaren waarom ik met het Intermittend Fasting koude handen heb als ik lang niks eet. Ik voel me als het ware “opwarmen” als ik iets gegeten heb.