FIT.nl

Hamstringblessure, maar binnen een week herstelt?!


#1

Toen ik zaterdag 2 februari in de 70e minuut van mijn voetbalwedstrijd een sprintje trok kon ik niet meer verder spelen. Het schoot in mijn hamstring, waar ik ook na de wedstrijd last van had. Zondag en maandag voelde ik nog wel dat het niet goed zat. We zijn nu nog geen week verder, maar op één of andere manier heb ik nergens last meer van. Ik kan traplopen, joggen, en heb vandaag zelfs 10 meter gesprint wat goed ging. Kan het zijn dat ik nu al herstelt ben van mijn hamstringblessure? Of dat het misschien niet eens een blessure was maar gewoon een pijntje dat erin schoot?


#2

Oeh, lastige vraag! Of het een blessure is, blijft altijd gissen.

Ik zou pijnsignalen van je lichaam wel serieus nemen, het zegt wat over je belasting/belastbaarheid:

Misschien rustiger opbouwen + versterken van je hamstrings, buikspieren, kuitenen core. Altijd goed om te werken aan een betere atletische houding.


#3

Niet dat ik hier de fysiotherapie specialist ben maar wel 35 jaar voetbal ervaring achter de rug heb kan ik het een en ander wel delen.
Heb zelf dit ook een keer meegemaakt en als je nu weer alles kan doen kan het betekenen dat je niet echt een scheurtje hebt opgelopen maar misschien meer verrekking.
Maar PAS op!!!
want met een echte wedstrijd kan het zo weer erin schieten… wedstrijd niveau ben je anders bezig, zet je net meer aan en kan het zo weer erin schieten.
Ik heb de hamstring ook keer gehad dat ik 3 weken echt out was, daarna dacht we kunnen weer en vervolgens weer 3 weken in de lappenmand zat… ( dat was beginnen met wedstrijd niets aan de hand en bij een onschuldig sprintje en balletje over de zijlijn schoppen schoot het erin)
En goed trainen eerst voor een echte test, want 10 meter sprinten is niets
Hamstring blessures met voetbal moet je echt nooit onderschatten…


#4

@wannabefit070 Inderdaad wat Jeroen zegt. Ik heb dat zelf ook wel eens gehad. Nog een even een sprintje trekken aan het eind van mijn rondje hardlopen.


#5

@j.vandermark @D-Vine @erikhuizenga dank voor de reacties! Ik zal inderdaad eerst beginnen met trainen voordat ik echt wedstrijden ga spelen!