FIT.nl

Calorieverbruik van een Tour de France renner


#1

Altijd al nieuwsgierig geweest hoeveel zo’n tour de France moet eten? Op deze afbeelding zie je dat Niki Terpstra een paar dagen terug op een calorieverbruik van 7000 uitkwam :laughing:


#2

Bizar joh! Hoeveel eet jij als je 2 uur op een fiets zit? :smiley:


#3

Mijn calorieverbruik is dan ongeveer 1500.


#4

Leuk, appjes die berekenen hoeveel je zou verbruiken😁. 4,5 uur in een groep fietsen en dan zou je op meer dan 1500 Kcal per uur zitten…

Maar wat denken jullie: hij rijdt een vlakke rit in het peloton wat (als je op een slimme manier rijdt) ook met 45 per uur niet megaveel energie hoeft te kosten. Wat verbruikt zo’n renner dan per uur?


#5

Goede vraag. Dat weet ik het antwoord niet zo op. Ik las wel dat het inderdaad veel minder energie kost als je midden in het peloton fietst.


#6

Een aantal jaar geleden zat er een bijlage over de Tour bij de Volkskrant. Hierin interviewde ze een van de renners qua voeding etc. Diegene at zo’n 9000 kcal per dag en dit was genoeg om op gewicht te blijven bij vlakke ritten, alle voeding kwam van ‘normale en vaste’ voeding, geen shakes o.i.d. Bergetappes zorgde ervoor dat diegene zelfs te weinig binnen kreeg! Lijkt me een hele opgave om via normale voeding (en toch nog gezond) dit aantal kcal binnen te krijgen.


#7