FIT.nl

Boek over bodybuilding fitness

Beste lezer,

Ik ben erg op zoek naar een interessante boek gericht op krachttraining en voeding. En dan doel ik niet op marketingdingen, maar echt boeken met een wetenschappelijk randje. Het lijkt me namelijk wel interessant om de logica van vele dingen te begrijpen. Overigens wil ik wel duidelijk maken dat ik al wat jaren inlees en train. Ik hoor het graag van jullie!

1 like

Leuke vraag!

Ik kan je een aantal aanraden. Waarbij ik start met onze eigen natuurlijk. :smiley:

Sterk & gespierd van coach Nick Fennema: https://shop.fit.nl/sterk-en-gespierd/

Ons boek de FIT Methode voor een brede basis: https://shop.fit.nl/product/fit-methode-hardcover/

Strength pyramid van Eric Helms (ebook)

Boeken van Juggernaut training systems.

Hypertrofie boek van Brad Schoenfeld is wel goed.

Dat is zo even wat ik snel kan bedenken.

1 like

Thanks! Zijn er ook nog andere mensen met boeken? Zodat ik van verschillende boeken even kan lezen welke mij het meest aantrekt.

Voor de basis raad ik je de Fit-methode aan.
Voor een wat uitgebreidere uitleg over training/overload/schema’s/deload enzovoorts raad ik je het E-book van Nick Fennema aan. Als je alle kennis uit deze 2 boeken goed kan opslaan in je hoofd dan kom je al heel ver!

Het voordeel van bovenstaande is dat ze nederlands zijn, engels lezen is niet mijn aller sterkste kant helaas.

Dank voor de opties. Ik wil liever een echt boek ipv een ebook.

Ik lees veel over Burn the fat, feed the muscle. Is dit aan te raden als je al wat verstand hebt en al wat jaren traint?

Ik kan je ook het boek van Henry Schut aanraden, zowel interessant als leuk om te lezen

Ja dat snap ik! Maar uiteindelijk gaat het om kennis… :slight_smile:

Ik heb een aantal briljante e-books gelezen die me echt verder hebben gebracht in mijn leven. Kortom, laat dat je kennisontwikkeling niet in de weg zitten.

Ik heb verschillende e-books gelezen maar wat ik persoonlijk het beste boek vond om te lezen was ‚ÄėThe ultimate guide to body recomposition‚Äô van Jeff Nippard. Hier te koop: https://www.jeffnippard.com/nutrition-plans/nutrition-guide

Pas op: Deze schrijver is geen arts, heeft volgens mij ook niet persé diploma’s maar omdat hij altijd wetenschap als basis gebruikt vind ik zijn input altijd erg geloofwaardig en nuttig. Hij heeft volgens mij wel een academische achtergrond, vind zijn YouTube content verder ook fenomenaal. Maar helaas, het is wederom een e-book, vond ik de 50 dollar zelf helemaal waard. Wil je meer weten over dit boek moet je mij maar berichten.

1 like

Eigen kracht van o.a. Hans Wassink.

En het Fit.nl boek zou ik doen (niet gelezen… wel zo logisch met dit forum.)